Mindfulness

Mindfulness is de Engelse vertaling van het Pali-woord sati, de taal van de oudste Boeddhistische teksten. Sati betekent: alert aanwezig zijn in het hier en nu. En dat is precies wat we doen en leren in de workshop ‘mindfulness voor kinderen’. Door middel van luister-, aandacht- en yoga oefeningen gaan we op speelse wijze kennis maken met mindful aanwezig zijn.

De kinderen die opgroeien in de huidige tijd worden de hele dag door blootgesteld aan vele prikkels. Zo is er de druk vanuit school om te presteren, sociale druk, veel buitenschoolse activiteiten en niet te vergeten alle prikkels die uitgaan van de zogenoemde schermpjes. Niet gek dus dat veel kinderen overprikkeld raken en dit o.a. uiten in gedragsproblemen, (in)slaapproblemen en sociaal emotionele problemen.

Door middel van mindfulness leren ze de rust en ruimte in zichzelf weer (her)ontdekken. Ze leren om een accepterende, vriendelijke houding aan te nemen tegenover alle ervaringen die zich voordoen. Door deze bewustwording kunnen patronen veranderd worden, de automatische piloot wordt stopgezet en er kunnen betere keuzes gemaakt worden.

Omdat ouders een hele belangrijke rol spelen in het leven van kinderen, betrekken we ze graag bij de cursus. Samen worden oefeningen gedaan die thuis herhaald kunnen worden. De kinderen krijgen een werkmap mee en bovendien krijgen ze na elke bijeenkomst een audiobestand om thuis te oefenen.

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten waarvan de eerste bijeenkomst speciaal voor de ouder(s) is. Bij de kinderbijeenkomsten sluiten de ouders het laatste kwartier aan.

Informatie Cursus

Leeftijd: 8 t/m 12 jaar

Groepsgrootte:  maximaal 8 kinderen

Tijden: vrijdagmiddag van 15.30 uur tot 16.45 uur

Datum ouderbijeenkomst: vrijdagmiddag 7 februari 2020 van 15.30 uur tot 16.45 uur

Data kinderbijeenkomsten: vrijdag 14 februari, 21 februari, 6 maart, 13 maart, 20 maart, 27 maart, 3 april, 10 april 2020.

Locatie: Yogacentrum Het Leidse Hout, Groene Maredijk 100, Leiden

Prijs: € 245,- per kind inclusief werkmap en audio bestanden.

WIL JE JE AANMELDEN OF HEB JE VRAGEN?

Neem dan contact op via E-mail (info@kindertherapie-ingriddodde.nl), bel 06 1289 3618 of maak gebruik van het contactformulier.

Blijf op de hoogte door je in te schrijven op mijn nieuwsbrief.

Schrijf je in!

Tot binnenkort!

Hartelijke groetjes van Simone en Ingrid


Wil je meer informatie over Simone?

Neem dan een kijkje op haar website door te klikken op het logo!

Abonneer op mijn nieuwsbrief

Contactgegevens

 Ingrid Dodde

Dorpsstraat 73
2361 AV Warmond

071 – 30 13 422

06 – 128 93 618

De Praktijk voor Integratieve Kindertherapie is ingeschreven bij de KvK

onder nummer 27351403