Informatie voor jongeren

Veel jongeren voelen de druk van de huidige prestatie gerichte maatschappij. Naast alles wat je op school moet doen; proefwerken, tentamens en projectwerken, omgaan met je klasgenoten of collega’s heb je ook te maken met druk van sociale media zoals Instagram en YouTube. Vaak lijkt het alsof alles bij iedereen fantastisch is en helemaal vanzelf gaat.

Als jongere sta je voor vele uitdagingen. Je wilt vrienden, een sociaal leven, een goed contact met je ouders en broer/zus en ook slagen op school of in je werk.

Tegelijkertijd verandert je lichaam in een razend tempo en wil je je ontwikkelen tot een volwassene met een eigen mening en eigen leven. Daarvoor moet je je los gaan maken van je ouders en wil je vaak niet meer dat ze alles van je weten.

Geen makkelijke tijd!

Vandaar dat veel jongeren het fijn vinden om met iemand te praten over hun gedachten en gevoelens. Want vaak voelen ze zich onzeker over hun gedrag, uiterlijk of schamen ze zich voor hun gedachten. Niet weten hoe je deze gedachten en gevoelens kan uiten maakt dat veel jongeren zich eenzaam voelen. Met iedereen om zich heen lijkt het immers heel goed te gaan!

Als je onder de 18 bent zijn ouders verantwoordelijk voor je en moeten zij je aanmelden bij deze praktijk. Gesprekken met ouders zijn ook onderdeel van de behandeling. Uiteraard bespreken we eerst samen wat ik ga bespreken met hen. Alles om te zorgen dat het beter met jou gaat, dat je beter begrepen en ondersteund wordt.

Soms vinden jongeren het prettig om bij zo’n oudergesprek aanwezig te zijn.

Ben je boven de 18 jaar dan kun je zelf contact met mij opnemen voor het maken van een afspraak. We bespreken dan eerst via de telefoon of via de mail wat ik voor je kan betekenen. Ik maak gebruik van allerlei behandelmethoden om te zorgen dat je je snel fijner en sterker voelt.

CONTACT OPNEMEN

Je kunt gemakkelijk contact opnemen via het contactformulier of door mij te bellen!

Abonneer op mijn nieuwsbrief

Contactgegevens

 Ingrid Dodde

Dorpsstraat 79
2361 AX Warmond

06 – 128 93 618

De Praktijk voor Integratieve Kindertherapie is ingeschreven bij de KvK onder nummer 27351403