Wie is Ingrid Dodde?

Ingrid Dodde (1959) is van nature geïnteresseerd in de mens, wat beweegt hem of haar en waarom gedraagt hij of zij zich zo, en wat maakt dat hij/zij zo reageert? Filosofie boeit haar al vanaf haar jonge jaren. Daarnaast schildert en tekent ze graag.

Follow a manual added linkFollow a manual added linkFollow a manual added link

Integratief Kindertherapeut

Na de geboorte van haar 2 kinderen (1990, 1992) is ze gestart met opleidingen tot kunstzinnig therapeut. Na jaren praktijk hierin groeide het verlangen om zich te specialiseren in het werken met kinderen en hun ouders.

In 2000 startte ze daarom met de opleiding Integratieve Kindertherapie aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.

EMDR Master Practitioner

In 2012 rondde zij de opleiding tot EMDR master practitioner af. De ontwikkelingen in de EMDR behandeling en de wetenschappelijke onderzoeken die plaatsvinden volgt zij op de voet o.a. door middel van jaarlijkse bijscholingen.

Verder zijn vormen van meditatie en mindfulness een belangrijk onderdeel van haar leven en werk. Haar eigen ontwikkeling tot een blij mens, levend vanuit haar natuurlijke staat van zijn gaat hand in hand met haar ontwikkeling tot een goede therapeut.

Ouderbegeleider

Het begeleiden van ouders vormt een belangrijk onderdeel voor een succesvol en blijvend resultaat van de behandeling van het kind.

Diverse opleidingen op het gebied van systeemtherapie zoals familieopstellingen hebben bijgedragen aan haar inzicht in de dynamiek in gezinnen en families. Dit maakt dat zij in staat is om ouders op een respectvolle wijze te begeleiden in de uitdagende taak van het opvoeden van hun kind(eren).

Ingrid Dodde is aangesloten bij de beroepsvereniging Het NVPA en de RBCZ.

Tevens is zij aangesloten bij de SCAG voor klachten en geschillenregeling.

Als behandelaar heeft zij jarenlang samengewerkt met een psychologenpraktijk en een praktijk voor kinder- en jeugdpsychiatrie.

Abonneer op mijn nieuwsbrief

Contactgegevens

 Ingrid Dodde

Dorpsstraat 79
2361 AX Warmond

06 – 128 93 618

De Praktijk voor Integratieve Kindertherapie is ingeschreven bij de KvK onder nummer 27351403